Servers in het nieuw

Misschien dat sommigen het gemerkt hebben, mijn server is in het nieuw gestoken. Wat bedoel ik: nieuwe VPS (goedkoper model), nieuwe IP-adressen, en een nieuw OS. Ik ben namelijk overgestapt op Ubuntu (16.04).De reden was voornamelijk omdat bepaalde zaken niet meer mogelijk waren op de oude server. Zo was het niet meer mogelijk om mijn firewall regels aan te passen en was de configuratie één grote puinhoop geworden.

De configuratie gebeurt via Ansible. Indien ik een wijziging aanbreng gebeurt dit in het ansible project, vanwaar ik dit uitvoer naar de “buitenwereld”. De configuratie die nu draait is overigens te downloaden via GIT. Jammer genoeg zijn er een paar zaken die ik liever niet publiek maak (Zoals wachtwoorden 😉 ). Ook vb. de restore role is niet publiek aangezien dit een puur persoonlijke rol is. Via e-mail kan u wel deze rol doorsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.