Wachten

“En op de elvendertigste dag sprak de geradicaliseerde jongere allahu akbar en liet zichzelf ontploffen.” Het zou misschien een vers uit de bijbel zijn maar het is de gruwelijke hedendaagse waarheid. Voor de elvendertigste keer zijn we geconfronteerd met de gruwelijkheden van een stelletje kleuters uit Syrië. Ik heb echter mijn twijfels over het “God heeft mij geroepen”-argument. Ik kan mij niet inbeelden dat Allah heeft opgeroepen tot doden.

Back to the roots

Zowel de Islam en het Christendom stammen zijn takken het Jodendom. De wortels van alle 3 de godsdiensten liggen onder dezelfde boom. Voor de afsplitingen ontstonden waren echter al de 10 geboden opgeschreven. één van deze: gij zult niet doden is in de Koran beschreven als volgt

And do not kill the soul which Allah has forbidden, except by right. And whoever is killed unjustly – We have given his heir authority, but let him not exceed limits in [the matter of] taking life. Indeed, he has been supported [by the law].

source: http://quran.com/17/33

Ik vraag ik mij dus openlijk af “Waar word hier een goedkeuring tot doden gegeven?”

Andere godsdiensten

Een kleine opzoeking op het internet leert dat het Hindoeïsme en Zarathustra ook reeds spraken van “gij zult niet doden”. Er is dus geen enkele godsdienst die zegt “zaai dood en verderf”.

Dus Allah, God, Jahweh: Waar zitten jullie in godsnaam op te wachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.