IT’ers hebben altijd IT-problemen

Af en toe krijg ik wel eens de vraag of ik als IT’er soms ook problemen heb. Ikzelf antwoord dan meestal dat ze beter vragen wanneer ik er een keer geen heb. Een goed IT’er heeft altijd problemen met zijn infrastructuur

Kennis vs. Geen kennis

Waarom een IT’er veel problemen heeft met zijn IT-omgeving komt vermoedelijk doordat een IT’er veel meer kan laten fout lopen. Als je op de markt in Brussel aan iedereen gaat vragen om DHCP en DNS uit te leggen zullen de meesten het antwoord schuldig blijven. Jan met de pet is geen power-user.

Daarnaast is soms ook het probleem dat een goede IT’er een luie IT’er is. Daarmee word bedoeld dat als een IT’er een systeem kan starten met 1 commando dat 20 verschillende commando’s in gang steekt hij met plezier zal doen. Uiteraard moet er dan slechts 1 hardwarematige parameter anders zijn om dat ene commando de mist te laten gaan.

De nulletjes en ééntjes omdraaien

Een goed IT’er zal ook met plezier het onderste uit de kan halen. Wat zou er gebeuren als ik die register-waarde op 0 zet en die op 1. Veel IT’ers zijn soms zoals de bekende meme met Leonardo Di Caprio “I have no idea what I’m doing”. Dit is volgens mij ook een goede eigenschap van een IT’er. Gewoon “into the wild” gaan en die waarde wijzigen. We zien achteraf wel wat er gebeurt!

Conclusie

Een goed IT’er is een IT’er met veel IT-problemen. Dat die IT’er zelf problemen veroorzaakt in een IT-omgeving om een ander IT-probleem op te lossen vind ik maar normaal. Als IT’er moet je wel in staat zijn om uw zelfgemaakte fouten terug recht te zetten anders mag deze IT’er de eerste vlucht naar de rode planeet nemen.

Eén gedachte over “IT’ers hebben altijd IT-problemen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.