Website en Blog zijn live op https

Ik ben vanaf heden bezig met mijn server over te zetten op https. De eerste stappen hiervoor zijn reeds gezet. Mijn blog en website zitten reeds op http Secured.

Waarom deze switch?

Ik veronderstel dat je dit u reeds begint af te vragen waarom ik dit heb gedaan. Het is eigenlijk niet moeilijk. Ik wou dit al altijd doen. Als sinds ik een eigen website heb wou ik hem voorzien van https functionaliteiten. Het was echter wel zo dat ik tot voor kort niet wist dat ik gratis certificaten kon krijgen. Via StartSSL kun je gemakkelijk en gratis een certificaat voor uw website krijgen.

Hoe gaat de uitrol verder?

De eerste stap is reeds even genomen. De hoofdwebsite staat reeds even op https. Dit ging eerst om zowel ssl als non-ssl waarna deze nu enkel beschikbaar is via SSL. De tweede stap werd zojuist genomen waarbij de blog word geserveerd via SSL. De derde stap is de GIT-server, gevolgd door de downloads en daarna de mail-server (omdat die toch niet publiek is :p ).

Een beetje jaloers?

Geen nood! Binnenkort zal ik een tutorial schrijven waarmee je zelf een SSL-enabled server in elkaar kan steken. Hierbij zal ik uitgaan van een reeds werkende webserver zonder ssl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.